BATIRAD DE REVOLUTIE

BESPAAR TOT 50% OP UW ENERGIEKOSTEN

De Batirad techniek en de Larnage steen: ecologische, duurzame en vooral zeer zuinige elektrische verwarmingstoestellen

Wat is Batirad en wat is LARNAGE?

Batirad is een vernieuwende verwarmings-technologie. Unieke warmte-absorberende eigenschappen van de LARNAGE-speksteen worden op een slimme manier gecombineerd met elektrische opwarming. De Batirad techniek is goedkoop, gebruiksvriendelijk, ecologisch, duurzaam, stijlvol, eenvoudig, veilig en besparend.

Batirad radiator

LARNAGE

LARNAGE-speksteen is een witte speksteen klei die gewonnen wordt in de buurt van het Franse Valence. Sinds 1840 wordt Larnagesteen gebruikt in broodovens. Larnage is samengesteld uit veldspaat, silicium en kaolien. Deze samenstelling levert een steen op met uitzonderlijke thermische eigenschappen. Na het ontginnen en het wassen van de klei worden de bestanddelen gescheiden en wederom met elkaar vermengd volgens een geheime dosering. Dit mengsel wordt vermalen, met 18 % water aangelengd en gekneed tot een brij. Deze brij wordt tot tegels geperst die vervolgens 21 dagen te drogen worden gelegd in een overdekte en verluchte hangar. De tegels worden vervolgens gebakken waarbij de temperatuur langzaam opgevoerd wordt tot 1100° C en geleidelijk weer wordt teruggevoerd. Zo wordt splijting van de steen door thermische shock vermeden. Het eindproduct is een steen die zeer snel kan opwarmen, uitzonderlijk veel warmte kan opslaan en die warmte zeer traag weer kan afstaan. Dit zijn eigenschappen waaraan de ideale Centrale Verwarming dient te voldoen. De afgeleverde warmte is bovendien zeer zacht, gelijkmatig en aangenaam. De temperatuur is constant en de luchtvochtigheid wordt ontzien. Dit betekent: géén droge lucht en géén luchtverplaatsing en/of stof.

Electrische opwarming

Om de LARNAGE-speksteen op te warmen wordt gebruik gemaakt van een elektrische weerstand. In de gebakken stenen tegels zijn speciale groeven voorzien waarin de weerstand ingelijmd wordt. De weerstand zorgt ervoor dat de steen snel warm wordt. De unieke eigenschap van deze steen wordt bepaald door het feit dat er geen constante elektrische stroom toegevoerd dient te worden om het opwarmingsproces in stand te houden. Indien er één minuut stroom wordt toegevoerd zal de steen gedurende vier minuten in warmte toenemen. Als voorbeeld: na één minuut stroomlevering bedraagt de temperatuur van de steen 27° en drie minuten later wordt de 72° bereikt (zonder dat er extra stroom toegevoerd dient te worden). De radiator die de LARNAGE-steen omhult bestaat ook uit een materiaal met bijzondere thermische eigenschappen, namelijk aluminium. Na zilver en koper is aluminium de beste warmtegeleider.

Goedkoop

De thermische eigenschappen van LARNAGE-steen garanderen een bijzonder zuinig verbruik van elektriciteit ten behoeve van gegenereerde warmte (één minuut energie verbruik = vier minuten warmte afgifte). Elektriciteit is goedkoop vergeleken met andere energiebronnen, in tegenstelling tot wat vaak wordt beweerd. Sinds de oliecrisis is de prijs van stookolie en gas verviervoudigd, terwijl elektriciteit nog niet in prijs is verdubbeld. Ook kan de overheid zich nooit permitteren om levensnoodzakelijke voorzieningen als elektriciteit voor onredelijke prijzen aan te bieden en zijn wij in Nederland voor onze elektriciteitswinning, in tegenstelling tot andere brandstoffen, minder afhankelijk van het buitenland. Zuinig elektrisch verwarmen is hiermee een aantrekkelijke oplossing en een goed alternatief geworden voor traditionele verwarming.

Gebruiksvriendelijk

De thermostaat van de Batirad elektrische verwarming kan tot op 1/10 ° nauwkeurig worden geregeld. De gewenste temperatuur is programmeerbaar met zes standen (aan / uit, anti- vries, Eco, Comfort), maar ook via een (draadloze) centrale bediening, iPad of smartphone. In feite betekent dit dat de thermostaat op elk moment, 24 uur per dag en 7 dagen per week, vanaf elke plaats op aarde geregeld kan worden. Er is ook mogelijkheid tot een wekelijkse voorprogrammering (digitaal) en het toetsenbord is voorzien van een kinderslot.

Batirad zijkant

Ecologisch

Batirad verwarmingstoestellen zijn volledig vervaardigd uit natuurlijke materialen (LARNAGE-speksteen en aluminium) en maakt gebruik van een ‘schone’ energiebron: elektriciteit. In tegenstelling tot verwarming op fossiele brandstoffen als olie en aardgas is er geen noodzaak voor opslagruimtes voor deze materialen, ook is een leidingen netwerk niet nodig. Er is geen risico op bodemverontreiniging, bevriezing, brand of explosie. Er is ook nooit hinder van geurtjes of geluid. Verwarmen zonder gas was nog nooit zo makkelijk.

Duurzaam

De materialen waaruit Batirad verwarmingstoestellen vervaardigd zijn, zijn uiterst duurzaam (Larnage steen, aluminium). Eventuele slijtage treedt zeer langzaam op en is miniem. De klant krijgt 10 jaar garantie op de elektrische onderdelen en 10 jaar op de radiator en de verwarmkern. U kunt ervan uitgaan dat ook onze radiatoren levenslang meegaan!

Heat Save batirad radiatoren

Stijlvol

De klant kan kiezen uit een uitgebreid gamma Batirad radiatoren met verschillende afmetingen, uigevoerd in zowel hoofdverwarming als bijverwarming . De modellen zijn geschilderd in epoxy wit en werden zo ontworpen dat ze nergens misstaan.

Eenvoudig

Een Batirad verwarmsysteem laat zich eenvoudig plaatsen. Een stopcontact volstaat. De radiator kan aan de wand bevestigd worden of mobiel op wieltjes of pootjes. Bovendien vraagt het systeem geen enkel onderhoud.

Veilig

In tegenstelling tot andere verwarmsystemen is Batirad 100% veilig voor de gezondheid. Geen gevaar op vergiftiging, geen stof, geen droge lucht en geen luchtvervuiling.

Besparend

Met slechts 1 uur elektrisch stoken kunt u het 4 uur warm hebben. Batirad is door o.a. de Larnage steen de alle zuinigste elektrische verwarming beschikbaar. Bereken nu zelf gemakkelijk het verschil.