HeatSave wit logo zwart oranje groen
  • Home
  • Bijverwarming
    • Straalkachel
  • Hoofdverwarming
    • Batirad
    • Badkamer verwarming
  • Projecten
    • Projecten
    • Ambassadeurs
    • Recensies
  • Contact
  • Blog
  • FAQ
  • Webshop
Product was added to your cart

Winkelmand

Bijverwarming, wat is dat?

Bespaar tot 50% op uw energiekosten

Wat is een bijverwarming

Een bijverwarming is een apparaat dat warmte uitstraalt met als doel het in een korte tijd opwarmen van ruimtes. Over het algemeen is het een secundaire warmtebron die naast een hoofdverwarming wordt ingezet.  Bijverwarmingen bestaan in verschillende uitvoeringen, zoals de houtkachel, de petroleumkachel en de elektrische straalkachel.

Op deze pagina vindt u meer informatie zoals de voordelen, het onderscheid tussen hoofd- en bijverwarming en meer informatie over de verschillende typen bijverwarmingen.

Voordelen bijverwarming

S ‘morgens in een koud huis uw boterham opeten of na een avondje uit thuiskomen in een koud huis en wachten tot de centrale verwarming langzaam opwarmt? Dat hoeft niet meer met een bijverwarming!

Tijdens de overgangen van de seizoenen nog niet de centrale verwarming aan willen zetten maar toch wat extra warmte nodig, of een ruimte om in te klussen zoals de schuur of garage en snel wat warmte hebben? Dat kan met een bijverwarming!

Een goede bijverwarming heeft als voordeel een snelle opwarming, warmte die direct op het lichaam voelbaar is en daarna ook de rest van de ruimte kan opwarmen.

Onderscheid hoofdverwarming en bijverwarming

Wat is nou het verschil tussen hoofd- en bijverwarming? Bij hoofdverwarming wordt gesproken over een verwarming die de ruimte volledig kan verwarmen. Voorbeeld: u heeft een ruimte waar geen verwarming aanwezig is, maar u wilt hier een werkruimte van maken waar u een aangename temperatuur van 20-21C graden wenst. Dan kiest u voor hoofdverwarming die deze kamer met temperaturen van onder de 16C graden kan verwarmen naar 20-21C graden.

Voorbeelden van hoofdverwarming zijn gaskachels, stadsverwarming, blokverwarming, elektrische radiatoren, speksteenkachels, water gevulde radiatoren met een Cv-ketel, de meest voorkomende vorm in Nederland. Ook kunnen houtkachels dienen als hoofdverwarming, al worden deze vaak gebruikt voor extra sfeerwarmte naast traditionele verwarming.

Bijverwarmingen dienen over het algemeen als een extra warmtebron. Er is reeds een verwarming aanwezig die in de ruimte voor een basistemperatuur zorgt. Soms is een hoofdverwarming alleen niet voldoende. Als de buitentemperatuur zakt en de verwarming moeite heeft om de temperatuur vast te houden, als u enkelglas heeft of tocht ervaart van een glazen pui of kou die omhoogkomt door een slecht geïsoleerde vloer.

Een bijverwarming kan een ruimte van minimaal 16C graden snel bij verwarmen naar 22-23C graden. Deze zorgt ervoor dat het gure gevoel in de kamer snel verandert naar een aangename sfeerwarmte die aanvoelt als een open haard warmte. Die zorgt voor een prettige snelle sfeervolle opwarming in de kamer.

Soorten bijverwarming

Er zijn verschillende soorten bijverwarmingen. Het bekendste type is de houtkachel die vaak in de wintermaanden voor extra sfeer en warmte wordt aangestoken. Deze kachel geeft een authentieke sfeer met zich mee, maar ook een hoop extra onderhoud. Jaarlijks moet u een schoorsteenveger langs laten komen voordat u de kachel weer in gebruik gaat nemen. Ook stookmateriaal is nodig voor deze kachel, een houtopslag in de tuin, eventueel het zelf sprokkelen en hakken van houtblokken en nadat de kachel is opgebrand mag u aan de slag met de aslade die u zorgvuldig probeert te legen zonder dat deze door heel de kamer of tuin verspreid raakt. Een alomvattende klus.

Dan is er nog de petroleumkachel, een straalkachel die snel opwarmt, maar die u wel regelmatig moet bijvullen met petroleum en ook een nare geur geeft. Veel huishoudens kiezen niet meer voor deze optie omdat deze optie vaak als niet veilig wordt gevoeld. Men laat vaak niet de petroleumkachel aan terwijl men naar buiten gaat voor een frisse wandeling.

De meest veilige en onderhoudsvriendelijke bijverwarming optie is dan een elektrische straalkachel. De kwaliteits kwartsbuizen hebben een levensduur van 20-25 jaar en vergen geen enkel onderhoud. U hoeft alleen de stekker in het stopcontact te stoppen. Ook wordt er bij deze kachels vaak gebruik gemaakt van een thermostaat zodat u deze ook op een veilige lage stand aan kunt laten staan terwijl u even weg bent. Daarnaast staan elektrische straalkachels ook nog eens goed in uw interieur, zoals de afbeelding hieronder bewijst!

Bijverwarming Heat Save

Weet u nu precies wat een bijverwarming is en bent u overtuigd van de voordelen? Bekijk dan eens onze straalkachels. Wilt u weten wat u kunt besparen met onze straalkachels? Bereken dan hier het verschil!

heat_save_keurmerk
Informatie aanvragen
Heat save 1800
Heat save 2400
Heat save 2100D
eco_friendly_400x400

Onze showroom

kantoor Heat Save
Veel gestelde vragen
Informatie aanvragen
Bereken het verschil
Retouren en verzenden
Verzendspecificaties

Algemene voorwaarden
Privacy Policy
Cookies

Ce

Openingstijden

In verband met wachttijden verzoeken wij u telefonisch een afspraak te maken als u onze showroom wenst te bezoeken.

  • Maandag: Op afspraak
  • Dinsdag: Op afspraak
  • Woensdag: Op afspraak
  • Donderdag: Op afspraak
  • Vrijdag: Op afspraak
  • Zaterdag: Gesloten
  • Zondag: Gesloten

Telefonisch zijn wij bereikbaar op werkdagen van 09:30 - 17:30 uur.

Contactgegevens

Plaza 12, 4782 SK, Moerdijk
(+31)0168389333
service@heatsave.nl

Sitemap

HTML Sitemap
XML Sitemap
Elektrische verwarmingen
Bijverwarming
Hoofdverwarming
Larnage steen

Volg ons

Facebook