Batirad radiatoren duurzaam zonder gas

Waarom verwarmen met de Batirad radiatoren?

U bent op zoek naar een hoofdverwarming, een vervanging voor uw huidige Cv-systeem of een bijverwarming naast uw al bestaande verwarming zoals bijvoorbeeld extra comfort naast uw warmtepomp? Naast straalkachels leveren wij ook energiezuinige radiatoren.

Maak kennis met onze Batirad Eco verwarming. Deze is gemaakt van duurzaam, 100% zuiver accumulatie witsteen dat wordt gewonnen in het Larnage gebied in Zuid-Frankrijk. De Batirad radiatoren behoren door deze techniek tot de meest zuinige elektrische verwarmingen: voor 4 uur warmte heeft u slechts 1 uur energie nodig! Daarnaast hebben de Batirad elektrische radiatoren een strakke en moderne uitstraling waardoor ze in ieder interieur passen.

bediening bovenzijde

De techniek van zuinige elektrische verwarmingen

De elektrische radiatoren van Batirad verwarmen door middel van een Larnage accumulatie steen die samengesteld is uit veldspaat, silicium en kaolien. Deze bestanddelen worden gemengd en gekneed tot een brij. Deze brij wordt vervolgens tot een tegel gebakken. De gebakken tegels zijn voorzien van speciale groeven waarin de weerstand wordt gelijmd. De weerstand zorgt ervoor dat de tegel snel maar geleidelijk verwarmd wordt.

straalkachel wordt gemaakt

Indien er één minuut stroom wordt toegevoerd zal de steen gedurende vier minuten in warmte toenemen. De thermische eigenschappen van de Larnage steen in combinatie met de aluminium behuizing van de radiatoren zorgen ervoor dat bij een constante temperatuur van 21C graden de radiator slechts 15 minuten per uur stroom vraagt om deze temperatuur vast te houden. Bij een lagere temperatuur zal deze nog zuiniger zijn, bij hogere temperaturen zal het verbruik naar verhouding stijgen.

LET OP! Om een ruimte volledig te verwarmen naar minimaal 21C graden zal de ruimte zonder verwarming met isolatie minimaal 10C graden moeten zijn. Bij lagere temperaturen kan er voor meer capaciteit worden gekozen om zo de juiste temperatuur te bereiken.

Gebruiksvriendelijke bijverwarming en hoofdverwarming

De gewenste temperatuur is programmeerbaar met de digitale thermostaat (dagelijkse programmering, Eco, Comfort), maar ook via een (draadloze) centrale bediening en op afstand met iPad of smartphone. Hierdoor heeft u altijd de gewenste temperatuur op het moment dat u dit verlang

Thermostaat tbv draadloos cv
  • Als u de radiatoren handmatig instelt dient u rekening te houden met een temperatuurstijging van 1 á 2C graden per uur.
  • Standaard worden de radiatoren geleverd met wandmontage, optioneel kunt u kiezen voor poten of wielen als wandmontage niet mogelijk is.
  • De radiatoren kunnen direct op een stopcontact worden aangesloten.

Duurzaam en veilig verwarmen

De materialen waaruit Batirad verwarminstoestellen vervaardigd zijn, zijn uiterst duurzaam. Eventuele slijtage treedt zeer langzaam op en is minimaal. Wij bieden standaard 10 jaar garantie op alle onderdelen.

In tegenstelling tot andere verwarmsystemen is Batirad 100% veilig voor de gezondheid. Er is geen gevaar op vergiftiging, geen stof, geen droge lucht en geen luchtvervuiling.

Technische specificatie Batirad radiatoren

De Batirad radiatoren zijn verkrijgbaar in verschillende afmetingen en in 3 verschillende wattages, 1000, 1500 en 2000 watt.

Batirad 1000 watt

De Batirad 1000 watt is geschikt om een ruimte van 20-25m3 te verwarmen.
Verkrijgbaar in 3 verschillende afmetingen.
Heeft een gewicht tussen de 18-20kg.

bijverwarming in kleur wit

Batirad 1500 watt

De Batirad 1500 watt is geschikt om een ruimte van 30-35m3 te verwarmen.
Verkrijgbaar in 3 verschillende afmetingen.
Heeft een gewicht tussen de 21-24kg.

witte bijverwarming

Batirad 2000 watt

De Batirad 2000 watt is geschikt om een ruimte van 40-45m3 te verwarmen.
Verkrijgbaar in 3 verschillende afmetingen.
Heeft een gewicht tussen de 26-29kg.

cv ketel

Informatie aanvragen

"*" geeft vereiste velden aan